Home  |  Gastenboek  |  Contact  |  Inloggen

Kerstvakantie
20 december 2015

Vrijdag 18 december 2015 was het alweer de laatste kempoles van dit jaar. Nu het jaar is afgesloten, kunnen de leerlingen genieten van de kerstvakantie. De eerste kempostraining in 2016 is op dinsdag 5 januari.

Het team van Kemposchool Kanhai bedankt allen voor hun inzet en wenst iedereen een Gelukkig, Gezond en sportief 2016.NK fighting 2015
15-11-2015

Ermelo - Twee deelnemers van Kemposchool Kanhai hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het wereldkampioenschap Kempo Fighting 2016 in Roemenie.

Deze plaatsing dwongen zij af op het Nederland kampioenschap, dat afgelopen weekend in Arnhem plaatsvond. Aan het toernooi deden ruim 150 deelnemers mee. De zes teamleden waarmee Kanhai de mat op ging, eisten maar liefst vijf podiumplaatsen op. Sam Waney (14) en Raymond van Donkersgoed (39) kregen het brons omgehangen in de categorie semi-contact.

Bij het onderdeel full-contact, waar het er harder aan toe gaat kreeg Van Donkersgoed nog eens het brons omgehangen. Peter Haverlag (40) en de 16-jarige Troy van den Akker werden, door hun snelle stoot – en trapcombinaties, eerste in hun categorie. Door deze uistekende prestaties zijn de twee automatisch geselecteerd voor het wereldkampioenschap. De broers Quinten en Colin Postma werden nog te licht bevonden maar volgens de trainers Dries Kraaij en Soeresh Kanhai, hebben de jongens absoluut potentie en ligt het wereldkampioenschap ook voor hen in het verschiet. ,,Kempo is een vechtkunst, die door vele jaren van training tot een perfectionisme moet komen. Doorzetten is in deze sport dan ook een must, anders wordt de graad van perfectie nooit gehaald’’ aldus hoofdtrainer Kanhai.

Examen
19 juni 2015

Ermelo -Vrijdag 19 juni 2015 hebben de kempoka's van Kemposchool Kanhai examen gedaan voor een hogere kyugraad of slip.

Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip : Julian Cozijnse. Witte band, oranje slip: Tom van Deure, Noam van den Berg en Chelsea de Wilde.Gele band: Mike Slingerland. Gele band, oranje slip: Lars Grumbkov en Niels Tuymelaar.Oranje band: Joey Weitmann, Jonas Pul, Bram Hop en Rick van de Poppe Groene band: Alex Postma en Quinten Postma.

Bij de senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Oranje band: Nina Jongejan. Groene band: Romy Pul. Blauwe band: Alex Postma.Bruine band I: Nathalie Niestadt. Bruine band II: Nina Vucenovic

Iedereen gefeliciteerd !

Huldiging
17 juni 2015

De Puttense kempoka Raymond van Donkersgoed werd woensdag 17 juni jl. in het zonnetje gezet. Dit was een initiatief van de gemeente Putten. Elk jaar wordt op uitnodiging van het gemeentebestuur van Putten een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor Puttense sporters die een prijs hebben behaald op een NK, EK of WK. Tijdens het Wereld kampioenschap full contact in Antalya (Turkije) behaalde Raymond een tweede plaats. Raymond ontving een medaille voor zijn prestatie. Na de laatste huldiging van de avond konden wij deze prachtige ervaring afsluiten met een hapje en een drankje.

NK Fighting 2015
8 maart 2015

Ermelo - Team Kanhai op podium bij Nederlands kampioenschap

Team Kanhai heeft afgelopen weekend, tijdens het Nederlands kampioenschap Kempo Fighting, bewezen bij de nationale top te horen. Vier leden van team Kanhai mochten in Arnhem het podium betreden, Raymond Donkersgoed zelfs het hoogste. Hij won goud door de mooie combinaties van stoot- en traptechnieken in het onderdeel 'full contact'. Ashivini Ramasray verloor de finale nipt waardoor zij tweede werd in haar poule en in diezelfde poule werd haar zus Sarojini Ramasray derde. Peter Haverlag won ook brons in zijn gewichtsklasse. Door deze uitstekende prestaties zijn ze geselecteerd voor het Wereld kampioenschap in Antalya, Turkije.

Aan het toernooi deden ruim tweehonderd deelnemers mee en Kempo Team Kanhai was met acht vechters vertegenwoordigd. Joyce Dijkstra, Petra Hoeboer, Kyshan Bierings en Sam Waney vielen dit keer buiten de prijzen maar hun motivatie is groot om zich te gaan voorbereiden op de nieuwe kansen, die ze volgend jaar krijgen.

Kerstvakantie
20 december 2014

Vrijdag 19 december 2014 was het alweer de laatste kempoles van dit jaar. Nu het jaar is afgesloten, kunnen de leerlingen genieten van de kerstvakantie. De eerste kempostraining in 2015 is op dinsdag 6 januari.

Het team van Kemposchool Kanhai bedankt alle leerlingen en ouders voor hun inzet en wenst iedereen een Gelukkig, Gezond en sportief 2015.Kempo examen bij Kemposchool Kanhai
12 december 2014

Ermelo - Vrijdag 12 december 2014 hebben de kempoka's van Kemposchool Kanhai examen gedaan voor een hogere kyugraad of slip.

Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, blauw slip : Mike Slingerland. Gele band: Lars Grumbkov en Niels Tuymelaar. Gele band, bruine slip: Bram Hop, Oranje band, bruine slip: Alex Postma en Quinten Postma. .

Bij de senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Gele band: Nina Jongejan. Blauw band: Troy van den Akker en Sam Waney. Bruine band I: Raymond van Donkersgoed en Kyshan Bieringa.Bruine band II: Patrick Kraay

Kerstvakantie
20 december 2013

Vrijdag 20 december 2013 was het alweer de laatste kempoles van dit jaar. Kemposchool Kanhai kan op een goed kempojaar terug kijken. Nu het jaar is afgesloten, kunnen de leerlingen genieten van de kerstvakantie. De eerste kempostraining in 2014 is op dinsdag 7 januari.

Het team van Kemposchool Kanhai bedankt alle leerlingen en ouders voor hun inzet en wenst iedereen een Gelukkig, Gezond en sportief 2014.Kempo examen bij Kemposchool Kanhai
13 december 2013

Ermelo - Vrijdag 13 december 2013 hebben de kempoka's van Kemposchool Kanhai examen gedaan voor een hogere kyugraad of slip. Ondanks de zenuwen slaagde iedereen voor hun examen.

Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip : Nigel El Baouti. Witte band, bruine slip: Lars Grumbkov en Niels Tuymelaar. Gele band, oranje slip: Bram Hop, Madelief van Kammen en Jonas Pul. Oranje band, groene slip: Alex Postma en Quinten Postma. .

Bij de senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Groene band: Troy van den Akker. Blauwe band: Raymond van Donkersgoed en Nathalie Niestadt.

Gefeliciteerd!

NK Fighting 2013
3 november 2013

Ermelo - Het Nederlands kampioenschap Kempo Fighting, dat in Lochem werd gehouden, is door het team van Kemposchool Kanhai uit Ermelo goed afgesloten. Het team bestaande uit Ashvini Ramasray, Joyce Dijkstra, Nina Vucenovic, Sarojini Ramasray en Troy van de Akker konden tevreden huiswaarts keren.

Ashvini wist zich uit de verliezersronde te vechten en eindigde uiteindelijk op de derde plaats. Joyce bereikte in haar poule zelfs de finale. Na een spannende eindstrijd mocht zij de eerste prijs in ontvangst nemen. Door deze uistekende prestatie is zij automatisch geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Hongarije. De andere vechters vielen ondanks hun inzet net buiten de prijzen.

De trainers Soeresh Kanhai en Dries Kraaij zijn tevreden over de prestaties van de vechters.

Kempo examen bij Kemposchool Kanhai
18 juni 2013

Ermelo - Na een seizoen van intensieve training, hebben vrijdag 14 juni onder belangstelling van familie, vrienden en kennissen de kempoka's van Kemposchool Kanhai examen gedaan voor een hogere kyugraad of slip. Er was deze keer een extra examenonderdeel ingevoerd, namelijk het onder de kempoka's populaire onderdeel grondtechnieken.

Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip: Wout van Kammen . Witte band, Oranje slip: Mike Slingerland. Witte band, groene slip: Lars Grumbkov. Witte band, blauwe slip: Niels Tuijmelaar en Melissa Bais Gele band: Bram Hop, Madelief van Kammen, Jonas Pul, Rick van de Poppe, en Joy de Bruijne. Gele band, bruine slip: Quinten Postma. Oranje band, Colin Postma en Kevin van de Poppe. Groene band, Alex Postma, Sven van der Meulen en Sam Waney. Groene band, bruine slip: Melius Mooiweer. Blauwe band: Kyshan Bieringa. Bruine band: Avinash Ramasray.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Groene band: Lina Al Najar, Raymond van Donkersgoed en Gabrielle den Besten. Bruine band : Nina Vucenovic, Patrick Kraaij. Bruine band 2: Sarjini Ramasray en Ashvini Ramasray

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Workshop "movie fighting" met Ron Smoorenburg
5 januari 2013

Zaterdag 5 januari hebben Famke Botterblom, Johan Noordegraaf, Nathalie Niestadt en Soeresh Kanhai meegedaan aan de workshop "movie fighting. Deze workshop werd gegeven Ron Smoorenburg. Hij heeft nauw samengewerkt met Jackie Chan, Jean Claud van Damme, Tony Yaa en meerdere andere bekende artiesten. Wij hebben zeker heel veel lol gehad, maar ook heel veel geleerd! vooral hoe het in het echt gaat met de spectulaire gevechten in de film.

Beste wensen
1 januari 2013

Het team van Kemposchool Kanhai wenst iedereen een heel gelukkig en sportief 2013. De eerste kempoles van het jaar is op dinsdag 8 januari. Ik hoop dan iedereen gezond en wel terug te zien.

Kyu-graad examens
Vrijdag 7 december 2011

Ermelo -Ermelo – Onder belangstelling van familie, vrienden en kennissen hebben de leerlingen van Kempo School Kanhai examen gedaan voor een hogere kyugraad of slip. De examens bij de jeugd werden afgenomen door leraar Soeresh Kanhai en assistent leraar Patrick Kraaij. Bij de junioren en de senioren werden de examens afgenomen door leraar Soeresh Kanhai, assistent trainer Dries Kraaij en Johan Noordegraaf.


Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip: Mike Slingerland en Lars Grumbkov. Witte band, groene slip: Joey de Bruijne, Bram Hop en Madelief van Kammen. Witte band, bruine slip: Jonas Pul en Rick van de Poppe. Gele band: Colin Postma, Kevin van de Poppe en Quinten Postma. Oranje band: Alex Postma, Patrick Leeflang en Sven van de Meul, Sam Waney en Romy Pul.Groene band: Melius Mooiweer.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Gele band: Eveline van Broekhoven. Oranje band: Raymond van Donkersgoed. Groene band: Ruben Kalle.
Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Laatste Kempoles
29 juni 2012

Vrijdag 29 juni was het alweer de laatste kempoles van het seizoen. We kunnen met z'n allen terugkijken naar een fantastisch kempo seizoen en bij deze wil ik jullie ook allemaal bedanken voor jullie inzet. Dinsdag 4 september hoop ik iedereen fris en fruiting weer te zien.

NK fighting Kempo 2012
15 april 2012

Zondagmorgen 15 april zijn we vroeg opgestaan, want rond 8 uur vertrokken we naar Lochem. Het was lekker weer (dat is wel eens anders geweest) en we hadden er zin in. Helaas moesten er een paar afzeggen, Dimitri was geblesseerd en de zussen Ramasray zitten in hun examenjaar, dus we moesten het dit jaar zonder dames stellen. Als eerste waren Kyshan en Michael aan de beurt. Er waren 5 velden en ze waren ingedeeld op de 2 velden die het verst uit elkaar lagen. Kyshan heeft enorm zijn best gedaan, maar had een moeilijke grote poel. Michael hield het spannend, want hij had een 3e of 4e plaats. Daarna was Troy aan de beurt, de eerste wedstrijd won hij vol overtuiging en hij kwam uiteindelijk op een mooie 2e plaats. Patrick en Raymond (ook weer een eind uit elkaar) hadden een hele kluif aan hun tegenstanders, maar lieten zich niet “uit het veld slaan”. De laatste was Peter, die er ook met een 2e plaats vandoor ging. Na afloop met drie prijzen op zak (Michael bleek toch een 3e plaats te hebben) gingen we met z’n allen naar de McDonalds, je kunt tenslotte niet de hele dag gezond bezig zijn. Last but not least een bedankje voor de coaches sifu Soeresh en Dries, want goede raad is goud waard, dus dat is weer het streven voor de volgende keer!

fam. BosNK Traditional Kempo 2012
5 februari 2012

Het is zondagochtend, 5 februari 2012, en erg koud. We staan te wachten bij de Wethouder Blaverszaal om gezamenlijk naar Capelle aan de IJssel te rijden voor de NK Traditional Kempo 2012. Om 08:00 uur zijn we compleet en vertrekken we richting het westen. Patrick, Kyshan, Nina, Ashvini, Sarojini, Avinash en Ruben nemen vandaag allemaal deel aan de NK Traditional Kempo, op het onderdeel 'KATA Ongewapend'. Ongeveer rond 09:15 uur zijn we in de Sporthal Oostgaarde, waar we te gast zijn bij Kamau Sports, die voor de 2e maal op treed als gastschool onder auspiciŽn van de Kempo Associatie Nederland. Terwijl de meegereisde familie/vrienden een lekker bakkie koffie in het restaurant nemen bereiden de deelnemers zich voor op hun wedstrijd. Alles natuurlijk onder het toeziend oog van Sifu Soeresh.

Rond 10:15 uur is het dan zover en de wedstrijden kunnen beginnen. De meegereisde supporters zijn minstens zo gespannen als de deelnemers zelf. Om beurten lopen de Kanhai-sporters hun Kata's in verschillende poules. Het ziet er allemaal heel goed en strak uit. Helaas delen de scheidstrechters net wat meer punten toe aan andere deelnemers zodat bijna iedereen net naast de bekers grijpt. Behalve Ruben die weet een derde plaats in de wacht te slepen in de poule 'Junioren 2 Jongens 12-13 jaar' en verdedigd daarmee de eer van de Kemposchool Kanhai! Na het lopen van de 'Kata's ongewapend' volgen nog 'Kata's gewapend' en 'Kata's synchroon'. Allemaal heel mooi om te zien.

Er doen ook nog een aantal wereldkampioenen mee en die maken veel indruk. Tenslotte wordt er nog een demonstratie 'Kempo self-defence' gegeven. Dan is het eindelijk zo ver en kan Ruben omstreeks 17:00 uur zijn beker in ontvangst nemen. En trost dat hij is! Zijn eerste wedstrijd en dan gelijk al met een beker naar huis is natuurlijk ook een mooi resultaat. Op de terugweg wordt nog even de Mac in Woerden aangedaan, waarna we allen naar huis toe zijn gaan. Het was een gezellige, leuke, leerzame en mooie dag om op terug te kijken!!!

Ruben en Chris Kalle


Kerstvakantie
23 december 2011

Vrijdag 23 december 2011 was het alweer de laatste kempoles van dit jaar. Kemposchool Kanhai kan op een goed kempojaar terug kijken. Met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Traditional en Fighting, waar de leerlingen van Kemposchool Kanhai goed hebben gepresteerd. Nu het jaar is afgesloten,kunnen de leerlingen genieten van de kerstvakantie. De eerste kempostraining in 2012 is op dinsdag 10 januari.

Kemposchool Kanhai wenst iedereen een Gelukkig, Gezond en sportief 2012.Kyu-graad examens
Vrijdag 9 december 2011

Ermelo - Vrijdag 9 december werd het kempo jaar bij kemposchool Kanhai afgesloten met de kempo examens voor een andere kleur band of slip. De examens bij de jeugd werden afgenomen door leraar Soeresh Kanhai en assistent leraar Patrick Kraaij. Bij de junioren en de senioren werden de examens afgenomen door leraar Soeresh Kanhai, assistent trainer Dries Kraaij en Johan Noordegraaf.


Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip: Jonas Pul. Witte band, blauwe slip: Simone Beelen. Gele band: Alex Postma, Patrick Leeflang en Sven van de Meulen. Gele band, blauw slip: Romy Pul. Oranje band: Melius Mooiweer. Oranje band, bruine slip: Kyshan Bieringa. Groene band: Marija Ivanic.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Gele band: Raymond van Donkersgoed. Oranje band: Iris de Lange, Lina Al Najar en Ruben Kalle. Groene band: Michael Bos. Blauwe band: Daphne Gaertner en Nina Vucenovic. Bruine band: Ashvini Ramasray en Sarojini Ramasray.
Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Nieuw Seizoen
dinsdag 30 augustus 2011

De vakantieperiode voor Kemposchool Kanhai is voorbij. Vanaf vrijdag 2 september starten de kempolessen voor de jeugd, junioren en senioren. Alle geÔnteresseerden zijn van harte welkom om met een gratis proefles mee te doen. Zie voor de lestijden op de linkerbalk.

De jaarlijks kyu-graad examens
Vrijdag 17 juni 2011

Ermelo - Vrijdag 17 juni werd het kempo seizoen bij kemposchool Kanhai afgesloten met de jaarlijkse kempo examens voor een andere kleur band of slip. De examens bij de jeugd werden afgenomen door leraar Soeresh Kanhai en assistent leraar Patrick Kraaij. Bij de junioren en de senioren werden de examens afgenomen door leraar Soeresh Kanhai en assistent leraar Dries Kraaij.

Een examen roept altijd veel spanning op en dat was ook te merken aan de gezichten. Met gespannen hoofden werkten de deelnemers hun onderdelen af en soms ging er wel eens wat fout door de spanning. Maar met een beetje hulp lukte het de meesten om een goed resultaat neer te zetten.

Bij de jeugd hebben de volgende leerlingen het examen met goed gevolg afgelegd:

Witte band, gele slip: Dianne Reijers. Witte band, oranje slip: Colin Postma, Simone Beelen en Quinten Postma. Witte band, blauwe slip: Alex Postma en Patrick Leeflang. Witte band, bruine slip: Sven van de Meulen. Gele band, Iris de Lange, Lina Al Najar, Romy Pul en Ruben Kalle. Gele band, blauwe slip: Melius Mooiweer. Oranje band: Kyshan Bieringa, Marijana Ivanic, Martijn Mooiweer en Tali Hellemons. Oranje band, blauwe slip: Marija Ivanic. Groene band: Avinash Ramasray.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Oranje band, groene slip: Aryan Sharafati. Groene band: Dimitri Garritsen, Nathalie Niestadt en Shaquilla Timmer. Blauwe band: Etjen Ahmic en Patrick Kraaij.

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Nu het seizoen is afgesloten, kunnen de leerlingen van de Kemposchool Kanhai genieten van een fijne vakantie. Het volgend kempo seizoen start op vrijdag 2 september

KAN bondstraining
Zondag 17 april 2011

Nieuwegein - In totaal hebben er 120 tot 130 kempoka van 20 scholen deelgenomen aan deze training, van zowel binnen als buiten de bond. Alle stijlen binnen de KAN waren goed vertegenwoordigd, dit was een mooie grote opkomst. Ook vijf kempoka's van Kemposchool kanhai hebben meegedaan aan deze bondstraining

Marcel de Jong en Ernst Blikslager trapten af en lieten ons kennis maken met het Kenpo Karate. Daarna vervolgden Rene Hegeraat en Remco Mulder met Shaolin Kempo Hsinsih. Sigung Rene Kraft van Ermel wijdde ons in het Kempo Kuntao, waarna Edward Hartman en Eric Gouda afsloten met Shaolin Kempo. Mooi om te zien dat hoewel er verschillen zijn, het aantal overeenkomsten tussen de stijlen groot is. De workshops waren van goede kwaliteit en inspirerend.NK Kempo Fighting 2011
Zondag 10 april 2011

Afgelopen zondag werd in het Recreatiecentrum Zevenkampse Ring in Rotterdam het Nederlandse Kampioenschap kempo fighting voor dames en heren gehouden. Ruim 200 deelnemers uit heel Nederland deden mee aan dit kampioenschap.

Van Kemposchool Kanhai deden er maar liefst twaalf deelnemers mee. De Kempoka’s hebben in verschillende gewichtsklassen gestreden om de titel Nederlands kampioen. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter van de kempobond (kempo associatie Nederland) begonnen de wedstrijden De leerlingen van kemposchool kanhai hebben wederom uitstekend gepresteerd. Zes Kempoka’s vielen in de prijzen. Peter Haverlag en Troy van den Akker werden na spannende finale in hun poule Nederlands kampioen. Shaquilla Timmer verloor helaas in de finale van haar tegenstander en werd uiteindelijk tweede. Ashvini Ramasray, Dimitri Garritsen en Petra Hoeboer hebben zich goed uit de verliezers ronde weten te vechten en werden uiteindelijk in hun poule derde. Ondanks dat Nina Vucenovic in voorrondes eruit lag heeft ze toch nog een beker ontvangen voor de meest technische vechter bij de jeugd. Casper Reijer, Michael Bos, Nathalie Niestadt, Sarojini Ramasray en Patrick Kraaij vielen ondanks hun inzet net buiten de prijzen. De vechters werden gecoacht door assistent trainer Dries Kraaij, Joyce Dijkstra en trainer Soeresh Kanhai.
NK Kata 2011
Zondag 6 februari 2011

Gouda/Ermelo – Afgelopen zondag verzamelden maar liefst 150 jonge en oudere kempoka’s zich in de Sporthal ‘De Mammoet’ in Gouda voor het jaarlijkse Nederlandse Kampioenschap kata traditional (spiegelgevecht). Het toernooi werd gehouden onder auspiciŽn van de Shaolin Kempo Bond

Kata is een gevecht tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders. Om de beurt loopt de deelnemer zijn ingestudeerde kata. Uiteindelijk beslist een 5 koppige jury wie de beste “gevechtsloop” heeft laten zien. De kata wordt beoordeeld op: standen, techniek, beleving, ademhaling en presentatie.

Dit jaar deden er zeven leerlingen van Kemposchool Kanhai mee aan dit toernooi. Het wedstrijdteam van Kemposchool Kanhai bestond uit: Avinash Ramasray, Ashvini Ramasray, Michael Bos, Nina Vucenovic,Patrick Kraaij, Shaquilla Timmer en Sarojini Ramasray. Na het welkomstwoord door de voorzitter werden de deelnemers opgeroepen om naar hun wedstrijdenveld te gaan.

De deelnemers van Kemposchool Kanhai hebben op deze dag goed gepresteerd, maar ze vielen net buiten de prijzen. Alleen Ashvini werd net als vorig jaar in haar poule tweede van Nederland. Het niveau van het kampioenschap wordt ieder jaar hoger. Desondanks zijn ze weer een ervaring rijker en zullen zich verder blijven ontwikkelen om de volgende keer weer sterker voor de dag te komen.

2e van Nederland
gelukkig nieuwjaar
Kerstvakantie
Zondag 19 december 2010

Tijdens de kerstvakantie is Kemposchool Kanhai gesloten vanaf maandag 20 december 2010 tot met maandag 3 januari 2011. Dinsdag 4 januari 2011 starten we weer met de kempo-trainingen.Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar


Sinterklaas
Zondag 5 december 2010

Lekker!!!! Zie ginds komt de stoomboot……ja ja kinderen, Het is weer zo ver, Sinterklaas is weer in het land. Net zoals vorig jaar heeft de Sint en de pieten weer iets lekkers voor ons uit spanje meegebracht. Alle leerlingen ontvingen een klein cadeautje met daarin chocolademunten.
Gastles Si-Gung Ruud Faulhaber
Vrijdag 1 oktober 2010

Vrijdag 1 oktober hebben de leerlingen van Kemposchool Kanhai kennis kunnen maken met ‘de oude stijl’ van Kempo. Deze speciale les werd gegeven door Si-Gung Ruud Faulhaber, die tijdens de les werd geassisteerd door Dik Zwart. Ruud Faulhaber is de zoon van Carel Faulhaber, de grondlegger van Kempo in Nederland. Na een korte warming-up kregen de leerlingen uitleg over de basispositie waaruit de stoot- en traptechnieken gemaakt worden. Vervolgens liet Ruud Faulhaber enkele krachtige en korte aanvalstechnieken zien, waarna deze oefeningen klassikaal werden getraind.

Na afloop kregen Ruud en Dik namens alle leerlingen als dank voor de les nog een bosje bloemen, daarna werd er een groepsfoto gemaakt. Door de vriendelijke en behulpzame uitstraling van Si-Gung Ruud Faulhaber en Dik Zwart, hebben de leerlingen deze training tot een leuke en leerzame les ervaren!

Nieuw Seizoen
Maandag 23 augustus 2010

De zomerstop voor Kemposchool Kanhai is voorbij. Vanaf vrijdag 3 september starten de kempolessen voor de jeugd, junioren en senioren. Alle geÔnteresseerden zijn van harte welkom om met een gratis proefles mee te doen. Zie voor de lestijden op de linkerbalk.

Huldiging sportkampioenen
Woensdag 30 juni 2010

De Puttense kempoka’s Casper Reijerse en Michael Bos zijn woensdag 30 juni jl. in het zonnetje gezet. Dit was een initiatief van de gemeente Putten. Elk jaar wordt op uitnodiging van het gemeentebestuur van Putten een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor Puttense sporters die een prijs hebben behaald op een NK, EK of WK. Tijdens het Nederlands kampioenschap kata 2010 in Gouda behaalde Michiel een derde plaats en tijdens het Nederlands kampioenschap fighting 2010 behaalde hij de tweede plaats.Casper werdt in zijn categorie derde van Nederland. Deze twee heren zijn onder belangstelling van hun ouders, mede kempoka’s en natuurlijk de coaches Johan Noordegraaf, Dries Kraaij en Soeresh Kanhai gehuldigd door de burgemeester van Putten, de heer Van Putten.Ze ontvingen allebei een trofee en een zak snoep. Na de huldiging werden Casper en Michael door een journaliste van Puttens Weekblad geÔnterviewd.Volgende week woensdag zal het artikel met foto gepubliceerd worden in de krant. Na de laatste huldiging van de avond konden wij deze prachtige ervaring afsluiten met een hapje en een drankje.

De jaarlijks kyu-graad examens
vrijdag 18 juni 2010

Woensdag 16 en vrijdag 18 juni jl. werden de jaarlijkse kyu-graad examens afgenomen bij Kemposchool Kanhai. De examens bij de jeugd werden afgenomen door Soeresh Kanhai, Marcel de Vroom en Patrick Kraaij. Bij de junioren en de senioren werden de examens afgenomen door Soeresh Kanhai, Dries Kraaij, Johan Noordegraaf en Wim Ederveen. De examenkandidaten werden beoordeeld op technieken, kracht en uitstraling. In totaal deden er 29 kempoka’s examen. De Kempoka's hadden een lange tijd van voorbereiding en veel intensieve trainingen achter de rug. Het was voor sommigen een opluchting toen het examen voorbij was.

De volgende leerlingen zijn in Putten geslaagd:

Witte band, gele slip: Patrick Leeflang.
Gele band : Maikel van Elten. Oranje band: Casper Reijers en Michael Bos

Bij de jeugd in Ermelo zijn de volgende leerlingen geslaagd:

Witte band, gele slip : Nina van der Kaaden.
Witte band, oranje slip: Ruben Kalle. Witte band, groene slip: Kyshan Bieringa. Witte band, bruine slip: Romy Pul. Gele band : Esmee Appelman, Melius Mooiweer. Gele band, gele slip: Martijn Mooiweer.
Oranje band: Avinash Ramasray, Marijana Ivanic, Shaquilla Timmer, Troy van den Akker. Oranje band, bruine slip: Nicole Pul.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:
Oranje band: Nathalie Niestadt en Gabrielle den Besten. Oranje band, groene slip: Aryan Sharafatie. Groene band: Brigitte Schouten, Nina Vucenovic en Patrick Kraaij.
Blauwe band : Ashvini Ramasray, Christiana van Lammeren en Sarojini Ramasray. Bruine band 3e kyu: Joyce Dijkstra. Bruine band 2e kyu: Rosalinda Visser.
Bruine band 1e kyu: Petra Hoeboer.

In de ban van het WK Voetbal
Dinsdag 15 juni 2010

Terwijl heel Nederland in de ban is van het WK Voetbal na de 2-0 overwinning van Nederland gisteren tegen Denemarken zie je op straat, in de winkels en op tv alleen maar de kleur oranje.

Ook bij Kemposchool Kanhai heeft de oranjekoorts toegeslagen. De ťťn heeft zijn Hyves helemaal rood-wit- blauw-oranje gepimpt, anderen gingen met oranje geverfde haren naar school, maar wij denken dat Nederland gisteren de overwinning niet alleen aan de Deen Poulsen te danken had en aan Kuijt die daarna met het tweede doelpunt de winst veilig stelde. Wij denken dat het ook aan de keurig gelakte (teen-) nagels van kempoka Romy heeft gelegen....

Romy, houd ze zo mooi toch aan het einde van het WK en heel misschien.... worden we dan toch Wereldkampioen!!!!Kempo Kuntao Seminar in Harderwijk
Zondag 31 mei 2010

Op uitnodiging van Kempo Kuntao Long Fu Moon uit Harderwijk deed Kemposchool Kanhai zondag 31 mei mee aan een internationaal seminar.
Dit seminar werd verzorgd door meerdere Nederlandse en Amerikaanse grootmeesters, waaronder Ruud Faulhaber, de zoon van Carel Faulhaber. Carel Faulhaber heeft het kuntao in Nederland geintroduceerd.
Het was een bijzonder leerzame middag en wat ons betreft mag het zeker een vervolg krijgen!

In het fotoboek kunt u de foto's van dit seminar bekijken.
Clubkampioenschap Kumite
Vrijdag 28 mei 2010

Vrijdag 28 mei 2010 werd in de Wethouder Balverszaal het clubkampioenschap Kempo gehouden met het onderdeel Kumite. Er deden maar liefst vijfentwintig leden van Kemposchool Kanhai mee aan dit toernooi.

Na de opening door sifu Soeresh kon het toernooi beginnen. Er werd in vijf poules gevochten; heren jeugd, heren junioren, dames junioren, dames senioren en heren senioren. Onder deskundige leiding van de scheidsrechters en scorewaarnemers werden alle 5 poules afgewerkt. De deelnemers waren zeer fanatiek en sportief. De organisator/leraar Soeresh Kanhai was zeer tevreden over het verloop van de avond. Ook de meegekomen supporters lieten vanaf de tribune flink van zich horen. Na afloop ontving iedereen een vaantje.

Graag wil ik hierbij van de gelegenheid gebruik maken om Dries, Petra, Wendy en Suzanne te bedanken voor hun hulp tijdens het clubkampioenschap.
Zonder jullie was het niet gelukt, nogmaals bedankt!

De uitslag van de poules waren als volgt:
 
Heren jeugd:
1. Michael Bos
2. Avinash Ramasray
3. Alex Postma
Dames junioren:
1. Nina vucenovic
2. Diann Breman
3. Ashvini Ramasray
   
Heren junioren:
1. Etti Ahmic
2. Dimitri Garritsen
3. Troy van de Akker
Dames senioren:
1. Joyce Dijkstra
2. Christiana van Lammeren
3. Brigitte Schouten
   
Heren senioren:
1. Wim Ederveen
2. Marcel de Vroom
3. Patrick Kraaij
 

 

Vele bekers mee naar Ermelo na NK Kempo Fighting
Zondag 11 april 2010

Zondag 11 april werd in Einhoven het Nederlands Kampioenschap Kempo gehouden met het onderdeel fighting. Er deden maar liefst achttien leden van Kemposchool Kanhai mee aan dit toernooi. Na de opening werden de deelnemers opgeroepen om naar hun wedstrijdveld te gaan. De volgende personen deden namens Kemposchool Kanhai mee: Avinash Ramasray, Ashvini Ramasray, Brigitte Schouten,Casper Reijers ,Diann Breman, Michael Bos, Nathalie Niestadt, Etti Achmic, Joyce Dijkstra, Maaike Poorta, Nina Vucenovic, Petra Hoeboer, Patrick Kraaij, Sarojini Ramasray, Shaquilla Timmer,Troy van den Akker en Wim Ederveen.

Het team van Kemposchool Kanhai heeft op deze dag goed gepresteerd. Acht van de Ermelose en Puttense kempoka’s vielen in de prijzen. Ashvini Ramasray, Michael Bos en Etti Achmic werden in hun categorie tweede van Nederland. Casper Reijers ,Diann Breman, Nathalie Niestadt, Shaquilla Timmer, Troy van den Akker en Wim Ederveen werden in hun categorie derde.
Het kempoteam werd gecoacht door Johan Noordegraaf, Dries Kraay en Soeresh Kanhai.

Het niveau van het kampioenschap was wederom opmerkelijk hoog en leraar Soeresh Kanhai vond dat al zijn kempoka’s bijzonder goed gepresteerd hebben tijdens dit toernooi.Succesvol NK Kempo Traditional voor Kemposchool Kanhai
Zondag 31 januari 2010

De kempoka's hadden er maanden naar toe geleefd en even leek het erop dat het kampioenschap in het (bevroren) water zou vallen. Maar ondanks het slechte weer en het gladde wegdek waren alle deelnemende kemposcholen naar Gouda gereisd. Om kwart over acht had het team van Kemposchool Kanhai zich verzameld bij de Wethouder Balverszaal en gezamenlijk vertrok de groep naar sporthal 'De Mammoet'.

Daar kwamen we (door het weer) iets later aan dan gepland, maar dat kon de pret niet drukken en nadat alle deelnemers zich hadden opgesteld en voorzitter Hartman van de KAN het welkomstwoord had gesproken kon het toernooi beginnnen. De jeugd moest het spits afbijten en zij preseerden zeer goed. In de dames jeugpoule werd Nina in haar categorie Nederlands Kampioen. De zusjes Ramasray moesten het tegen elkaar opnemen en moesten na een gelijkspel opnieuw hun kata lopen en strijden voor de eerste en tweede plaats.

Een trotse Michael! Na deze spannende ronde werd uiteindelijk Sarojini eerste en Ashvini tweede. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Michael derde was geworden, maar..... hij was al naar huis. Gelukkig offerde sifu Soeresh zich op om de prijs in ontvangst te nemen. Het was voor hem per slot van rekening al heel wat jaartjes geleden dat hij daar voor het laatst stond en kon zo nog even 'sfeer' proeven.

Ook de junioren en senioren lieten zich van hun beste kant zien in betrekkelijk grote poules. Zij gingen helaas zonder prijs, maar zelfvoldaan naar huis.
Op de terugweg werd er nog even een tussenstop in Putten gemaakt bij Michael en zo kon hij ook vandaag zijn prijs in ontvangst nemen (zie foto).
Sifu Soeresh is onder de indruk van de prestaties van zijn leerlingen en is apetrots op allemaal. Hij verheugt zich nu al op het NK kempo Kumite in april.

Wordt vervolgd... (in april!)

Drie trotse kempoka's en een APETROTSE sifu!


Een warm gevoel van binnen....
Woensdag 16 december 2009

Het was de laatste kempoles van 2009 in Putten vanavond.

Vorige week had leraar Soeresh Kanhai tijdens de les al voorgesteld om een gedeelte van de laatste les buiten en hard lopend door te brengen. Dit idee werd enthousiast ontvangen, zo gezegd zo gedaan.Tenminste, dat dachten we...

Totdat het dan echt woensdag 16 december was….
Want de temperatuur was inmiddels gedaald tot rond het vriespunt en ineens leek het rondje hard lopen geen leuk idee meer.
Maar onvoorstelbaar maar waar, maar de jeugdige kempoka’s kwamen allemaal toch in hun trainingspak in plaats van hun zwarte kempopak.
Dus, ook sifu Soeresh en Marcel moesten eraan geloven en opgewekt gingen zij met de jeugdige kempoka’s op stap.

Aan het einde van de les kwam de moeder van kempoka Casper haar zoon ophalen en nam twee thermoskannen vol met heerlijke, dampende chocolademelk en lekkere kerstkransjes voor de de fanatiekelingen mee.
Nou, dan krijg je als kempoleraar toch letterlijk en figuurlijk een heel warm gevoel van binnen….


Koud he?!NK Kata 2009

Ashvini en Shaquilla In Utrecht heeft 21 juni het Nederlands Kampioenschap Kempo Kata plaatsgevonden. Ruim 100 deelnemers uit heel Nederland deden mee aan dit kampioenschap. De jeugd en de senioren van Kemposchool Kanhai waren ook vertegenwoordigd op dit toernooi. Na het welkomstwoord door de voorzitter, werden de deelnemers opgeroepen om naar hun wedstrijdveld te gaan.
De volgende personen kwamen namens Kemposchool Kanhai uit in het jeugdteam: Ashvini Ramasray, Sarojini Ramasray, Avinash Ramasray en Shaquilla Timmer.
De deelnemers werden beoordeeld op presentatie, kracht, balans, uitstraling en techniek.

Johan en Patrick Ashvini werd uiteindelijk tweede van Nederland in haar poule en Shaquilla werd in haar poule derde. Na de jeugd mochten de junioren zich klaarmaken voor hun kata.

Het juniorenteam bestond uit Johan Noordegraaf, Wim Ederveen, Wendy Wessels, Rosalinda Visser en Patrick Kraay. Johan werd in de poule zwarte band derde. Patrick mocht de tweede plaats op het podium betreden. Het niveau van de deelnemers van dit toernooi lag zeer hoog. Kemposchool Kanhai kijkt terug op een geslaagd toernooi.
Diann wint tweede prijs op NK Kumite 2009

Een trotse Diann met haar beker! Afgelopen zondag hebben leerlingen van Kemposchool Kanhai meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Kumite ‘vrij gevecht’.

Het NK werd gehouden in Utrecht. De meeste deelnemers van Kemposchool Kanhai deden voor het eerst mee aan een groot toernooi.

Het gehele wedstrijdteam heeft in hun poule goed gepresteerd. Diann bereikte in haar poule zelfs de finale. Na een spannende finale werd Diann uiteindelijk tweede van Nederland.

Diann, namens het team gefeliciteerd met je tweede prijs!!!


Koninginnedag

Dit jaar viel Koninginnedag op een woensdag en de dag ervoor was er natuurlijk gewoon les. Maar als je al helemaal in de Oranje 'mood' bent en het Oranjezonnetje schijnt, dan is het best verleidelijk om een kempo training over te slaan. En ach, Soeresh is de beroerdste niet en hij heeft daar voor die ene keer best begrip voor.

Maar die bewuste dinsdagavond kwamen Sarojini, Ashvini en Avinash op bezoek bij hun oom en tante. En toen oom Soeresh ging les geven, gingen de dames en heer een appeltaart bakken met hun tante! Om klokslag 21.00 uur kwam deze uit de oven en opeens had Sarojini een goed idee:"Laten we deze taart aan de kempoka's geven, die nu aan het trainen zijn!'

En zo geschiedde het, dat een half uur later de op de les aanwezige kempoka's in de woonkamer van Soeresh en Cynthia zaten te smullen van een nog warme ovenverse appeltaart.

Dus... het loont best wel om op zulke dagen naar kempo te gaan. Oh ja.....

Wat hebben we ons best gedaan!!!
Zeer succesvol NK Kempo Kumite 2008

In het Zuid-Hollandse Gorinchem heeft afgelopen zondag het Nederlands Kampioenschap Kempo Kumite plaatsgevonden. Elf kempoka’s van Kemposchool Kanhai deden mee aan dit kampioenschap. De jongste deelnemer van ons was de tienjarige Nina Vucenovic. Zij werd derde in haar gewichtscategorie. Ook Mariska Heuts werd derde in haar categorie.

Maar onze jeugdige deelnemers gingen met meer prijzen naar huis. De dames Diann Breman, Ashvini Ramasray en Sarojini Ramasray werden alle drie Nederlands Kampioen in hun categorie.

Alle deelnemers van het NK met trainer Soeresh


Na de gevechten van de jeugd, waren de oudere deelnemers aan de beurt. Het lange wachten werd beloond, want Maaike Poorta ging er een tweede prijs vandoor!

Nog nooit eerder gingen de deelnemers van Kemposchool Kanhai terug naar Ermelo met twee derde prijzen, een tweede plaats en met maar liefst drie Nederlands Kampioenen.

Kemposchooleigenaar en trainer Soeresh Kanhai kijkt terug op een zeer succesvol kampioenschap. Hij vindt dat ook de overige deelnemers van Kemposchool Kanhai, Joyce Dijkstra, Marcel de Vroom en Wim Ederveen uitstekend gepresteerd hebben. Helaas vielen zij net buiten de prijzen. Soeresh wil iedereen bij deze nogmaals bedanken voor hun geweldige inzet en prestaties en wil ook in het bijzonder Rosalinda, Petra, Wendy en Christiana bedanken dat zij zo sportief waren om helemaal naar Gorinchem te komen om hun mede kempoka’s aan te moedigen!


Kevin Nikkels gediplomeerd KAN scheidsrechter

Kempoka en assistent-trainer Kevin Nikkels heeft namens Kemposchool Kanhai meegedaan aan de scheidsrechterscursus van de Kempo Associatie Nederland (KAN), de kempobond.

Hij heeft het examen na afloop van de cursus met goed gevolg afgelegd en ontving tijdens de kempoles uit handen van trainer Soeresh Kanhai zijn welverdiende scheidsrechtersdiploma.
Kevin, gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Uit handen van zijn trainer Soeresh ontvangt Kevin zijn diplomaMichael Bos winnaar vakantiefotowedstrijd

Net al vorig jaar, mochten ook dit jaar de kempoka's hun mooiste kempo vakantiefoto inzenden en maakten zij kans op een prijs.
Ook dit jaar kregen we weer verschillende inzendingen binnen. Net als vorig jaar kwam van Wendy de eerste inzending binnen. Zij stond in Kemposchool Kanhai boxer en shirtje in de katstand op de hete stenen bij het hotel op Tenerife.
Michael stuurde een foto in waarop hij bijna een boom omver trapte. Dian deed een evenwichtsoefening in Oostenrijk, Vincent stuurde ons een 'undercover' foto en Sarojini, Ashvini en Avinash stuurden alle drie een foto in van hun vakantie in Limburg.

Het was voor ons bijna een onmogelijke opgave om de leukste foto te kiezen uit al deze bijzonder leuke en originele foto's. Dus hebben we de hulp ingeschakeld van de wethouder breedtesport, de heer P.C.M. Meijer.
De wethouder moest lang nadenken, maar uiteindelijk vond hij de foto van Michael de meest originele vakantiefoto en hij bood aan om zelf de prijs aan Michael uit te reiken.

De trotse Michael samen met de wethouder Meijer en zijn twee leraren Marcel en Soeresh


Michael, nogmaals gefeliciteerd! En de overige deelnemers, jullie ook bedankt voor jullie geweldige inzendingen!


Open N.K. Kumite in Schoonhoven levert drie bronzen plakken op

Zondag 3 juni is in Schoonhoven het open Nederlandse Kampioenschap Kumite (vrijvechten) geweest. Aan dit all style semi-contact toernooi deden deelnemers mee van verschillende sportscholen, organisaties en stijlen.
De jeugd en de senioren van Kemposchool Kanhai waren wederom van partij op dit toernooi. Zo’n 225 deelnemers uit Nederland en BelgiŽ deden mee aan dit kampioenschap.

De volgende personen kwamen namens Kemposchool Kanhai uit in het kempoteam:
Diann Breman, Joyce Dijkstra Wim Ederveen Dimitri Garritsen, Mariska Heuts, Petra Hoeboer Maaike Poorta, Ashvini Ramasray, Sarojini Ramasray, Veeresh Soekhlal en Marcel de Vroom en Nina Vucenovic.
Tijdens de kampioenschappen werden de kempoka’s gecoacht door Soeresh Kanhai en Johan Noordegraaf.

De leden van Kemposchool Kanhai hebben op deze dag goed gepresteerd. Drie van de Ermelose kempoka’s vielen in de prijzen. Maaike Poorta werd in haar categorie derde, evenals Mariska Heuts en Veeresh Soekhlal.

In het fotoboek kunt u de foto's van deze wedstrijd bekijken.


Geslaagd NK Kumite in Gorinchem

Zondag 1 april is in Gorinchem het Nederlandse Kampioenschap Kempo gehouden met het onderdeel kumite (vrijvechten). Zo’n 160 deelnemers uit heel Nederland deden mee aan dit kampioenschap. Na het welkomstwoord door de voorzitter, werden de deelnemers opgeroepen om naar hun wedstrijdenveld te gaan.

De volgende personen kwamen namens Kemposchool Kanhai uit in het jeugdteam: Diann Breman, Dimitri Garritsen, Mariska Heuts, Maaike Poorta, Ashvini Ramasray, Sarojini Ramasray en Nina Vucenovic. Tijdens de kampioenschappen werden de jeugdige kempoka’s gecoacht door Johan Noordegraaf (hoofdcoach), Marcel de Vroom en Jocye Dijkstra.

De jeugdleden van Kemposchool Kanhai hebben op deze dag goed gepresteerd. Drie van de Ermelose kempoka’s vielen in de prijzen. Maaike Poorta werd in haar categorie derde, evenals Ashvini Ramasray. Nina Vucenovic werd door haar snelle en doeltreffende stoten welverdiend eerste!

Na de prijsuitreiking mochten de senioren van start. Kemposchool Kanhai werd hier vertegenwoordigd door Joyce Dijkstra,Wim Ederveen, Petra Hoeboer, Michael Hompes, Kevin Nikkels, Veeresh Soekhlal en Marcel de Vroom.

Opnieuw vielen de ErmeloŽrs in de prijzen. Zowel Veeresh Soekhlal en Petra Hoeboer werden beiden derde in hun categorie. Het niveau van het kampioenschap was opmerkelijk hoog.
Iedereen nogmaals gefeliciteerd met het geweldige resultaat!

In het fotoboek staan de foto's.


Fleur doet mee aan Nieuwjaarsduik

Fleur van Koesveld heeft op Nieuwjaarsdag deelgenomen aan de nieuwjaarsduik. Zij ging als eerste kopje onder en bewees hiermee, wat een kempo bikkel ze is!

Fleur komt in kempopak uit het koude water


Fleur, helemaal top van jou! En mensen, zeg nou zelf, wat een geweldige reclame voor onze kemposchool. Wij worden er helemaal warm van, zelfs ondanks het koude water.


Eerste dan voor Wim Ederveen en Kevin Nikkels

Vrijdag 12 januari was het dan zover. Na vele maanden van intensief trainen en lang wachten totdat de definitieve datum bekend was, moesten Wim Ederveen en Kevin Nikkels dan eindelijk op voor hun zwarte band examen.

Rond half acht begon het examen in de Wethouder Balverszaal onder het toezicht van vele familieleden, vrienden, kennissen en mede kempoka’s.
Het examen werd afgenomen door voorzitter Lucas Kastelijn, secretaris Edward Hartman en penningmeester Frank Bonke van het bestuur van de Shaolin Kempo Bond (SKB) en door leraar Soeresh Kanhai.

Wim en Kevin moesten beurtelings de opgaven doen, die hun door de examencommissie werden opgedragen. Dit varieerde van het lopen van een kata, tot sparren en van het stap voor stap voordoen en uitleggen van een kata tot het lopen van vele kumites.

Na het afnemen van de examens trok de examencommissie zich terug om te beraadslagen of de beide kandidaten geslaagd waren. Intussen was de sfeer onder de aanwezige toeschouwers verrassend ontspannen. Maar iedereen was ervan overtuigd, dat de beide heren geslaagd zouden zijn.

Na jarenlange training hebben Kevin en Wim dan eindelijk hunzwarte band


Na enige tijd kwam toen het verlossende woord van voorzitter van de bond Lucas Kastelijn: ze hadden het gehaald. Onder groot applaus werden de ingelijste diploma’s overhandigd en knoopte de trotse leraar Soeresh zijn pupillen hun welverdiende zwarte band om.

Na afloop gingen de stralende zwarte banders met hun ouders en vriendinnen Lilly en Rosalinda mee naar Soeresh en Cynthia. Daar werd nog wat gedronken op de goede afloop en werd er een lekker stuk taart gegeten. Het mini-feestje duurde tot in de late uurtjes (toch Kevin?)

Kevin en Wim, nogmaals van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Iedereen geslaagd tijdens examens

Woensdag 6 en vrijdag 8 december jl. werden de jaarlijkse kyu-graad examens afgenomen bij Kemposchool Kanhai. De examens werden afgenomen door Soeresh Kanhai, Marcel de Vroom, Johan Noordegraaf en Nico Vink.
De examenkandidaten werden beoordeeld op technieken, kracht en uitstraling. In totaal deden er 33 kempoka’s examen en allen zijngeslaagd.
Het was voor de kempoka’s een opluchting en allen hadden een voldaan gevoel na een lange tijd van voorbereiding en veel en intensieve training.

De volgende leerlingen zijn in Putten geslaagd:
Witte band, groene slip: Bolec Otten, Casper Reijers,Femke de Velde Harsenhorst, Michael Bos, Oric Otten, Tim Ruitenberg en Thirza Termaat.
Gele band : Nina Ruitenberg en Nina Vucenovic.

Bij de jeugd in Ermelo zijn de volgende leerlingen geslaagd:
Witte band, gele slip : Avinash Ramasray, Jente Lebbink, Troy van den Akker en Sharon Zwart.
Witte band, oranje slip: Fleur van Koesveld, Joy van Genderen en Susannah Halmans.
Gele band : Diann Breman, Dimitri Garritsen, Fauve Lebbink, GabriŽlle den Besten, Jolande Pul, Kimberly Zwart, Nicole Pul, Nikki Adam en Sanne Meiling.
Oranje band: Ashvini Ramasray, Etjen Ahmic, Ewout Pul, Mariska Heuts en Sarojini Ramasray.

Bij de junioren en senioren zijn de volgende leerlingen geslaagd:
Gele band: Diederik The en Sven Fortuin.
Oranje band: Aryan Sharafati, Christiana van Lammeren, Maaike Poorta en Wendy Wessels
Groene band: Jacqueline van Beek, Jochem Visser, Renate van der Vaart en Rosalinda Visser.
Blauwe band : Jocye Dijkstra en Vincent van der Meer.


GabriŽlle winnaar vakantiefotowedstrijd

Burgmeester ing. W.P.Omta Net voor de zomervakantie vroeg Kemposchool Kanhai haar leden hun meest creatieve vakantiefoto in te zenden. Het maakte niet uit of de foto in de achtertuin gemaakt was of in het Shaolin gebergte, als het maar iets met kempo te maken had.
In totaal kwamen er verschillende leuke, grappige, mooie en originele inzendingen bij ons binnen. Deze zijn te vinden in het vakantiefotoboek.

Het was voor ons een bijna onmogelijke taak om uit al deze foto's geen keuze maken en we riepen de hulp in van de burgemeester van Ermelo, de heer ing. W.P.Omta.

De burgemeester koos na veel overwegingen uiteindelijk de vakantiefoto van GabriŽlle den Besten uit. GabriŽlle was in de zomervakantie naar het Muiderslot geweest en had haar kempopak meegenomen. In het Muiderslot was er juist die dag een als ridder verkleedde man, die zijn vrijgezellenfeestje hield.

Leraar Soeresh met winnares GabriŽlle En natuurlijk wilde hij wel met GabriŽlle op de foto! Dus moeder Linda, die ook op kempo zit maakte een paar foto's van dit tafereel en stuurde een van de foto's in voor de wedstrijd.

Tijdens de laatste les werd bekendgemaakt dat GabriŽlle gewonnen had en uit handen van trainer Soeresh ontving zij een cadeaubon van een bekende speelgoedwinkel en ze kreeg een paraplu met het Kemposchool Kanhai logo.


GabriŽlle, nogmaals gefeliciteerd met je prijs (en Linda ook een beetje natuurlijk)!

Geslaagd Clubkampioenschap Kumite 2006


Terwijl het oranje zonnetje buiten volop scheen, vond in Sporthal Triade in Ermelo zaterdag 17 juni niet het WK 2006, maar het CK 2006 (oftewel het Clubkampioenschap Kumite 2006) plaats. In totaal deden zo'n 35 kempoka’s mee aan dit Clubkampioenschap, waarvan het startsein die ochtend om half elf door organisator Soeresh Kanhai werd gegeven.

De dag begon met de poules voor de jeugdige kempoka’s in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Maar voordat er daadwerkelijk gestreden ging worden, moest er natuurlijk eerst begonnen worden met een warming-up. Leraar Soeresh had deze dag echter voor een andere warming-up gekozen, dan de wijze waarop normaal de spieren werden gerekt en opgewarmd.
Hij riep namelijk iedereen op om te staan en op de muziek mee te doen met de oefeningen die hij zelf voordeed. Dus (bijna) iedereen deed dan ook fanatiek mee. Van (groot-) ouders tot scheidsrechters en van vriendjes en vriendinnetjes tot de deelnemers zelf.

Nadat iedereen weer had plaatsgenomen, begon het dan echt. Er werd gespeeld op twee velden. Op veld ťťn werd er gestart met de poule dames + 30 kilo jeugd en op veld twee met de jeugd -30 kilo en daarna de poule heren jeugd.

Na een aantal heel spannende wedstrijden, was er na een korte pauze. Tijdens deze pauze was de organisatie druk de puntentelling aan het afronden. Toen volgde dan eindelijk de prijsuitreiking.
De volgende kempoka’s ontvingen van scheidsrechters Soeresh Kanhai en  Nico Vink hun felbegeerde medaille:

De jeugdige winnaars Jeugd -30 kilo:
1. Nina Vucenovic
2. Nicole Pul
3. Jolande Pul

Heren jeugd:
1. Etjen Ahmic
2. Ewout Pul
3. Dimitri Garritsen

Dames +30 kilo jeugd:
1. Sarojini Ramasray
2. Mariska Heuts
3. Dian Breman

Na de prijsuitreiking volgde de warming-up voor de junioren en senioren en daarna werd er gestart met de poules dames, heren -70 kilo en heren +70 kilo.
De wedstrijden werden door de scheidsrechters Nico Vink, gastscheidsrechter Kaho Tang en scheidsrechter Soeresh Kanhai op deskundige wijze gejureerd.

Het Clubkampioenschap was voor de kijkers werkelijk een schouwspel om naar te kijken, want geen ťťn partij was hetzelfde. Het varieerde namelijk van superspannende wedstrijden tot hilarische taferelen.

De volgende kempokaīs keerden huiswaarts met een medaille:

De winnaars bij de junioren en senioren Dames:
1. Joyce Dijkstra
2. Maaike Poorta
3. Rosalinda Visser

Heren -70 kilo:
1. Raimundo Rodrigues
2. Dennis van de Rovaart
3. Veeresh Soekhlal

Heren +70 kilo:
1. Kevin Nikkels
2. Vincent van der Meer
3. Wim Ederveen

Maar aan alle leuke dingen komt een einde, zo ook aan het Clubkampioenschap Kumite 2006. Kemposchool Kanhai kan terugkijken op een geslaagd Clubkampioenschap.
Deelnemers, nogmaals bedankt voor jullie inzet en alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd met het behaalde resultaat.